Kinderen krijgen wilde ik niet, de mensheid vond ik nou niet echt een gezellig volkje om mijn kroost tussen groot te brengen. Waar ik dat idee vandaan haalde?

Kinderen voor Kinderen!

Hoe het kwam weet ik niet, maar op de bewuste videoband stond eerst aflevering acht en daarna zeven. Zeven vond ik leuker, maar ja, acht kwam eerst. In de soep heb ik daardoor vrij vaak gehoord en gezien. De tekst begreep ik niet, maar de beelden bleven hangen. De kinderen liepen in vuilniszakken en bossen met dode bomen kwamen er achter in beeld. Alles dood! De zure regen is ’t begin – van de soep dus.

Goed nieuws
Zure regen, daar denk ik aan, dat is mijn wereldbeeld. Maar hoe zit het nu met die zure regen, wat is het? In mijn herinnering sprak iedereen er over. Klopt dat? Was het hip, een rage of iets van die strekking? Bleek na verder onderzoek dat er niks zuurs was aan die regen? Of hebben we het probleem daadwerkelijk opgelost? Waar is dan de terugkoppeling, het goede nieuws?

01 De zure regen is t begin

Ja, dat wil ik. Ik wil graag goed nieuws: we hebben het probleem gewoon aangepakt en vieren dat met een grootschalige campagne. Laten we het delen.

Want zo erg is de mens toch niet?
Nu spelen ze even lief met de lego. Maar mijn kinderen schieten regelmatig op elkaar met bommen en steken mij met hun vlijmscherpe zwaarden. Misschien hebben ze dan echt dezelfde genen als al die nare lui van vroeger…

Ja, handig!

Ontvang elke week een inspirerend lesidee in de nieuwsbrief