Oudste: “Mama, wij hadden toch een afspraak?”

Oh ja, dat is waar ook. Gisteren heeft zoonlief bij het boodschappen doen een zak ongebrande pinda’s meegenomen. Nu moet daar een pindaslinger van gemaakt worden. Ik verdenk eerder zijn vader van dit idee. “Ja, leuk dat deed ik vroeger ook met mijn moeder”. En nu, nu gaat hij kijken hoe wij zijn herinnering uitspelen? Kopje thee erbij?

Ik heb het gister voor elkaar gekregen dit plan niet uit te voeren door er een afspraakje met mijn oudste over te maken. Begrijp mij niet verkeerd, ik heb kindernaalden in huis voor dit soort klusjes, maar soms wil je gewoon niet. En een afspraakje, dat klinkt als een geheimpje toch?

Onze geheime afspraakje staat voor direct na het ontbijt, nu dus. Ik zet thee voor papa en ga op zoek naar de naalden. Ik weet ze heus wel te liggen, maar ik kijk ook nog even uit het zolderraam naar waar de laatste hoopjes sneeuw liggen.

Terug beneden geef ik mijn zoons beide een naald met een draad en een berg pinda’s. En niet te vergeten een snijplankje: een naald door een pinda duwen, kun je het beste op een snijplankje doen, het gaat met grof (kinder)geweld.

Bij elke duw en trek beweging houden papa en ik ons hart vast, gaat die naald recht door een vingertje? Niks rustig fröbelen met thee. Resultaat: uiteindelijk zit ik alle pinda’s voor te prikken om onze ingebeelde ongelukken te voorkomen.

Oudste: “Ik ben er klaar mee.”

Ik: ”Maar je hebt maar tien pinda’s aan je draad!”

Oudste: “Ik vind het saai.”

Ik: “Ja, lekker makkelijk. Als je echt een slinger wilt hebben moet je doorzetten.”

Oudste: “Maar ik wil echt niet.”

Ik: “Soms moet je echt hard werken om iets te bereiken.”

Oudste: “Maar, jij werkt nu aan mijn werk.”

Ik: …

Tja, misschien moeten we het zware, gevaarlijke werk niet wegnemen. Want hadden ze nu daadwerkelijk in hun vinger geprikt? Nee, alleen in mijn hoofd.

11 pindaslinger risicovol spel

Ja, handig!

Ontvang elke week een inspirerend lesidee in de nieuwsbrief