Basisworkshop

Tijdens deze 2,5 uur durende basisworkshop laat ik jullie kennismaken met onderzoekend en ontwerpend leren (O&O Leren) op een veel creatievere manier dan bij andere aanbieders. Zo kun je beter gebruik maken van je eigen onderwijs stijl. We weten allemaal dat O&O Leren een manier is om wetenschap en techniek onderwijs vorm te geven, maar

Wellicht spookt dit nu door je hoofd:

Maar bij ons in het team zijn geen creatieve mensen!

Tja, er zijn helaas maar weinig mensen die zichzelf vol overtuiging creatief noemen. Creativiteit wordt ervaren als ingewikkeld en indrukwekkend. De kans is heel groot dat deze overtuiging ook bij jullie op school heerst. Dan is het toch heel moeilijk om creativiteit bewust een rol in het onderwijs te geven?

Maar we hebben helemaal geen tijd en ruimte in ons volle weekrooster.

Jullie werken aan een berg verschillende onderwijsdoelen. Er zijn strakke weekroosters gemaakt waarin alle verplichte vakken als puzzelstukjes in elkaar passen. En in een puzzel die af is, past toch geen O&O leren meer?

Maar hou toch op met die saaie studiedagen.

Ja, ook dit kan prima door je hoofd spoken! Ik ken dat. Ik heb ook een uitpuilende kast met herinneringen aan duffe praatjes. Praatjes van mensen die vertellen hoe jij het onderwijs kan (moet) verbeteren. Je ziet aan het hele team dat ze morgen toch weer gewoon les gaan geven zoals ze altijd al deden. Zonde van weer een investering…

Vanuit mijn eigen ervaring als leerkracht begrijp ik wat je bedoelt

8 jaar stond ik voor de klas en heb ik de druk ervaren. Daarom besef ik heel goed dat ik rekening moet houden met de punten hierboven.

Hier een kort inkijkje in mijn eigen onderwijsverleden:

Mijn eigen ervaringen zijn voor mij de reden om het anders te doen!

Want is het niet heerlijk om echt te beseffen dat:

… jullie een creatief team zijn. Mensen zijn creatief, of je het nu gelooft of niet. Je zult ervaren dat jullie echt tot net zoveel creativiteit in staat zijn als de leerlingen. Ik zal je zelfs de lol van creatief werken met elkaar laten ervaren (wie weet ga ik ook wel teamuitjes organiseren 😊)

… er echt wel ruimte en tijd in jullie schoolrooster is. Het is niet vreemd dat je nu door de bomen het bos niet meer ziet. Ik help je de ruimte tussen de bomen wel weer te zien. Incl. het cliché dat obstakels in gewenste mogelijkheden veranderen.

… dat deze studiedag niet in de herinneringskast voor gaap-momenten komt.  De ideeën die jullie gaan opdoen willen jullie graag uitvoeren en het gevoel van inspiratie zal overheersen. O&O Leren vol creativiteit geeft energie!

De opbrengst aan het einde is dat:

  • Jullie weten wat er verstaan wordt onder onderzoekend en ontwerpend leren.
  • Inzichtelijk wordt op welke manier deze didactiek vorm geeft aan wetenschap en techniek onderwijs.
  • Jullie snappen hoe creativiteit daarbij een rol kan spelen.
  • Er concrete en praktische ideeën zijn opgedaan voor in de klas.

Praktisch:

  • Bij jullie op locatie
  • In 2,5 uur tijd
  • En… met een setje verwonderingskaartjes (t.w.v. €19,95) cadeau!

Let op:
De basisworkshop is alleen geschikt als jullie echt vanuit de al aanwezige creativiteit willen gaan werken!

De investering is, wat mij betreft wel €10.000,- waard 😉  maar…

Voor €750 euro kom ik bij je langs!
(excl. btw en reiskosten)
Check zo snel mogelijk een datum bij mij en neem (vrijblijvend) contact op.

Ik vind het leuk!

PS. Op zoek naar een leuk (team)cadeautje? De verwonderingskaartjes die bij de workshop horen, zijn ook los te koop

Ja, handig!

Ontvang elke week een inspirerend lesidee in de nieuwsbrief